Ελλάδα

«Επιδημία» υπαίθριων πάρτι σε Αθήνα και Περιφέρεια

06.05.2020 | 20:00 Eνσωμάτωση

Δεν είναι η Αγία Παρασκευή η μοναδική περίπτωση, που από κάποιο take away bar ξεκίνησε υπαίθριο πάρτι. Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως και στον Βόλο και τη Λάρισα.

Νέα παιδιά, στον πεζόδρομο της Νέας Σμύρνης, έχουν πάρει στο χέρι το ποτό τους από κατάστημα που σερβίρει ποτά take away.   

Παρέες συγχρωτίζονται χωρίς να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.  

Ίδια εικόνα και στην πλατεία Βαρβάρα στο Παγκράτι.  

Πίτσα και κοκτέιλ take away διαφήμιζαν μέσω Facebook οι υπεύθυνοι του μπαρ στην Κηφισιά. Ανακοίνωσαν μάλιστα το ωράριο και ο κόσμος συγκεντρώθηκε από το απόγευμα.

Αποτέλεσμα ήταν μέσα σε λίγη ώρα να προκληθεί συγχρωτισμός. Η αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν και έσπευσε στο σημείο, βάζοντας λουκέτο στο κατάστημα. 

Το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε και στον Βόλο, στα εγκαίνια γνωστού μαγαζιού που φτιάχνει κοκτέιλ σε μορφή πακέτου.

«Δεν κάναμε κάτι παράνομο, γιατί και η αστυνομία που δεν διαπίστωσε κάτι. Είχαμε μουσική αλλά δεν είχαμε stand. Ο κόσμος έκοβε βόλτες, προφανώς σκασμένος από τις μέρες που έμεινε κλεισμένος στο σπίτι», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης του μπαρ.

Αυτές τις σκηνές κατέκρινε και ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι δεν επιτρέπονται, και ότι οι λίγοι κάνουν κακό στην προσπάθεια των πολλών. 

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το βράδυ  και στη Λάρισα. Καταστηματάρχες γνωστών καφέ-μπαρ που λειτουργούν επίσης στο πλαίσιο του πακέτου και ιδιοκτήτης κάβας, κατέληξαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης, λόγω του απίστευτου συνωστισμού που δημιουργήθηκε στα καταστήματά τους.