Ελλάδα

Δίκη Τοπαλούδη: Ανατριχιαστικές περιγραφές από τον Ροδίτη κατηγορούμενο

06.05.2020 | 13:38 Eνσωμάτωση

Το δεύτερο μέρος της απολογίας του 23χρόνου κατηγορούμενου για για την υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, πραγματοποιήθηκε σήμερα ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. 

Χθες, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο πρώτος κατηγορούμενος περιέγραψε με λεπτομέρειες στιγμές από το μοιραίο βράδυ, αρνούμενος ότι ο ίδιος είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στη σκηνή του εγκλήματος. 

Αντίθετα, απέδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον συγκατηγορούμενό του, ομολογώντας ωστόσο ότι δεν έκανε επί της ουσίας τίποτα για να τον αποτρέψει από την αξιόποινη πράξη που διέπραξε και πλήρωσε με τη ζωή της η άτυχη φοιτήτρια.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο πρώτος κατηγορούμενος, ο συγκατηγορούμενός του άρχισε να χτυπά την Ελένη και μετά από όσα έγιναν στο εξοχικό της οικογένειας που την είχαν οδηγήσει οι δύο άνδρες, εκείνος την πέταξε στη θάλασσα.

«Εγώ δεν βοήθησα. Μετά κάθε ημέρα μου έλεγε να πούμε ψέματα, ότι την αφήσαμε στη περιοχή και κάποιοι άλλοι τη σκοτώσανε. Δεν τη βίασα, δεν τη σκότωσα, δεν της έκανα τίποτα» ισχυρίστηκε.

«Η Ελένη, κατά τον κατηγορούμενο, είπε την τελευταία της κουβέντα πριν μπούμε στην κλούβα. Είπε: «θα δείτε αν τα μάθει ο πατέρας μου».

Στο σημείο αυτό ακούστηκε η φωνή του του πατέρα του θύματος, ο οποίος φώναξε απευθυνόμενος στους κατηγορούμενους «Αλήτες».