Ελλάδα

Αγ. Παρασκευή: Η κυβέρνηση κλείνει την πλατεία μετά τα αυτοσχέδια πάρτι

06.05.2020 | 20:58 Eνσωμάτωση

Την απόφαση να κλείσει την πλατεία του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, πήρε η κυβέρνηση, μετά και τα αυτοσχέδια πάρτι που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες δύο ημέρες στο σημείο, με τις εικόνες συνωστισμού να κάνουν τους κατοίκους να αγωνιούν για τη δημόσια υγεία.

Έτσι, από τις 9 το βράδυ μέχρι και τις 6 το πρωί, η πλατεία θα κλείνει, προς αποφυγή επανάληψης των σχετικών γεγονότων. Μάλιστα, για το βράδυ της Τετάρτης είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο, η οποία μετά τις εξελίξεις φαίνεται πως θα ματαιωθεί.

Πάρτι – βόμβα στον έλεγχο της πανδημίας

Μία νέα μόδα που προκαλεί τρόμο για τις συνέπειές της. Ένα υπαίθριο πάρτι – υγειονομική βόμβα στο κέντρο της Αγίας Παρασκευής. Η Ελλάδα μόλις έχει βγει από την καραντίνα.

Ώρα 21:45. Περίπου 400 άτομα κυρίως νεαροί αρχίζουν να μαζεύονται σε διάσπαρτες παρέες στην Πλατεία Αγίου Ιωάννου.

Το αυτοσχέδιο πάρτι είχε μουσική και αλκοόλ με αποτέλεσμα η αστυνομία να ειδοποιηθεί από τους κατοίκους της περιοχής. Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν. Ξεκινά πετροπόλεμος και κυνηγητό στα γύρω στενά. Η πλατεία του Αγίου Ιωάννη μετατρέπεται σε πεδίο μάχης. Το ρολόι δείχνει 23:00.

Πριν αποχωρήσουν οι νεαροί έσπασαν αυτοκίνητα ενώ έβαλαν και φωτιά σε κάδους. Ήταν το δεύτερο κάλεσμα από το διαδίκτυο μέσα σε 24 ώρες.

Αβλεψία, ελλιπή ενημέρωση, άγνοια κινδύνου ή απλά «δίψα» για διασκέδαση; Οι ειδικοί προειδοποιούν με δραματικούς τόνους φέρνοντας στη μνήμη όλων μας τις εικόνες με τα στρατιωτικά οχήματα στην Ιταλία να μεταφέρουν φέρετρα.

Συγκλονιστική είναι η καταγγελία του Δημάρχου της πόλης που έκανε λόγο για διακίνηση ναρκωτικών.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν μόλις δύο 24ωρα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων ενώ αστυνομία έχει εντολή να παρεμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις.