Ελλάδα

Αγ. Παρασκευή: Αυτοσχέδιο πάρτι 300 νεαρών με μπύρες – Πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ

06.05.2020 | 17:09 Eνσωμάτωση

Το κέντρο της Αγίας Παρασκευής έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Είναι λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ και οι άντρες των ΜΑΤ που έχουν φτάσει στην πλατεία Αγ. Ιωάννου προσπαθούν να απομακρύνουν τους εκατοντάδες νεαρούς που έστησαν αυτοσχέδιο πάρτι με μπύρες στο χέρι.

Με το πέρασμα της ώρας, το θερμόμετρο της έντασης ανεβαίνει. Νεαροί εκτοξεύουν πέτρες και μπουκάλια. Άλλοι πιο πίσω εμφανίζονται με κουκούλες στα πρόσωπα τους. Κάποιοι προσπαθούν να βγουν στα νότα των αστυνομικών κι τρέχουν μέσα από θάμνους για να απομακρυνθούν με την κυκλοφορία στην περιοχή να συνεχίζεται και μια κλούβα να έχει μπει μπροστά στο στενό, για να αποφευχθούν ακόμα χειρότερες καταστάσεις με πιθανούς τραυματισμούς.

Αυτές οι εικόνες έρχονται δύο 24ωρα μετά τη χαλάρωση των έκτακτων μέτρων, την ώρα που οι γιατροί επαναλαμβάνουν τους κινδύνους που ελοχεύει ο συνωστισμός στη μάχη της πανδημίας. Όπως φαίνεται σ αυτή τη φωτογραφία περίπου 300 νεαροί έστησαν αυτοσχέδιο πάρτι με μουσική στην Αγία Παρασκευή, χωρίς μάσκες και χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από κατοίκους της περιοχής. Οι νεαροί αγνόησαν τις συστάσεις που τους έγιναν να διαλυθούν και πολύ γρήγορα άρχισε ο πετροπόλεμος και το κυνηγητό στα στενά της περιοχής.

Οι αναστροφές των οδηγών μπροστά από το επίκεντρο των επεισοδίων οι φωνές αλλά και οι ύβρεις που ακούγονταν μαζί με τους ήχους από τα αντικείμενα και τα δακρυγόνα της αστυνομίας ξεσηκώνουν ολόκληρη την περιοχή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής, το χθεσινό, δεν ήταν το πρώτο αυτοσχέδιο πάρτι που στήθηκε στην περιοχή.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της καραντίνας, νεαροί όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, συγκεντρώνονταν στο σημείο με τα ποτά τους ανά χείρας και παρά τις εκκλήσεις αρνούνταν να συμμορφωθούν.

Αίσθηση προκαλούν και οι καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών στο σημείο.

Ανάλογες εικόνες, καταγράφηκαν και έξω από μπαρ στην Κηφισιά, με τους νεαρούς επίσης να συνωστίζονται χωρίς μάσκες προστασίας.

Αλλά και στο κέντρο της Λάρισας, με τρεις καταστηματάρχες που σέρβιραν take away ποτά να οδηγούνται με χειροπέδες σε αστυνομικό τμήμα.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν τον βαθμό επικινδυνότητας, οι γιατροί φέρνουν σαν παράδειγμα τα υπαίθρια πάρτι στην Αυστρία, στα οποία διαπιστώθηκε ότι μολύνθηκαν πάνω από 1.000 άτομα.

Μετά τα γεγονότα έγιναν δράσεις απολύμανσης στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή.

Το χρονικό του αυτοσχέδιου πάρτι

Λίγο μετά της εννιά το βράδυ της Τρίτης άρχισε να μαζεύεται κόσμος στην πλατεία, προμηθεύτηκαν μπύρες από τα περίπτερα, ενώ υπήρχε και μουσική.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ, υπήρξε καταγγελία από πολίτη και μετά από μισή ώρα στο σημείο βρέθηκε η κλούβα των ΜΑΤ και τα αίματα άναψαν. Ανάλογο σκηνικό έλαβε χώρα και τη Δευτέρα στο ίδιο σημείο, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τα έκτροπα της Τρίτης.