Ελλάδα

Χωρίς προβλήματα η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς

05.05.2020 | 07:05 Eνσωμάτωση

Χωρίς προβλήματα και με τους πολίτες να τηρούν τα αναγκαία μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση και την αρμόδια επιστημονική επιτροπή συνεχίζεται η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς. 

Υπενθυμίζεται ότι όσοι θέλουν να μετακινηθούν με τα μέσα μεταφοράς θα πρέπει να φορούν μάσκα, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ κινούνται με το 40% της πληρότητάς τους. 

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Σωματείου Τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ Απόστολος Ραυτόπουλος υπογράμμισε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» πως οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στις νέες απαιτήσεις, ενώ και οι εργαζόμενοι κέρδισαν το στοίχημα για την επόμενη μέρα. 

«Προσπαθούμε με υπευθυνότητα να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο στόλο στο δρόμο» τόνισε ο κ. Ραυτόπουλος, υποστηρίζοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα τους. «Δεν έχουμε τα αναγκαία ανταλλακτικά για να έχουμε τη δυνατότητα να βγουν περισσότερα λεωφορεία στο δρόμο» σημείωσε ο πρόεδρος του σωματείου τεχνικών, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε ο στόλος που κυκλοφορεί να είναι αυξημένος κατά 20%, 

Παράλληλα, ο κ. Ραυτόπουλος επανέλαβε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε οδηγούς, καθώς οι τελευταίες προσλήψεις έγιναν το 2007, ενώ και το τεχνικό προσωπικό έχει μειωθεί κατά 50% περίπου. 

«Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή από την έναρξη της πανδημίας και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες προς τους πολίτες» κατέληξε ο πρόεδρος του Σωματείου Τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ.