Οικονομία

Θ. Μαυρίδης για τουρισμό: Το ζήτημα δεν είναι το 2020, αλλά το 2021

05.05.2020 | 18:09 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο εκδότης της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», Θανάσης Μαυρίδης, αναφορικά με το τι αναμένουμε στον τομέα του τουρισμού για τη χώρα μας.

«Μου έστειλε μήνυμα ένας αναγνώστης ζητώντας να δώσουμε μια καλή είδηση για τον τουρισμό. Εμείς λέμε αυτό που βλέπουμε. Το ζήτημα είναι το 2021, και όχι το 2020. Οι ξένες χώρες δεν θέλουν να φύγουν οι πολίτες από την χώρα τους. Θέλουν να στηρίξουν τον δικό τους τουρισμό. Πιστεύω ότι θα δούμε τουρίστες στην Ελλάδα, αλλά όχι μεγάλος αριθμός», σημείωσε ο Θανάσης Μαυρίδης.

«Όσο περνάει ο καιρός, αν χαθεί και ο Ιούλιος, το να έχουμε το 50% της κίνησης θα είναι αισιόδοξη πρόβλεψη. Νομίζω στο τέλος θα είναι χαμηλότερο», πρόσθεσε.

«Τα ξενοδοχεία θα αντέξουν ένα χρόνο. Το μεγάλο ζήτημα είναι τι θα γίνει με τις μεταφορές. Αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες. Σήμερα έγινε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους τραπεζίτες. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε στους τραπεζίτες data με τα δάνεια που έχουν δώσει αυτό το δίμηνο. Η κυβέρνηση είναι πάνω από τα δάνεια για όλες τις επιχειρήσεις. Θέλει να δοθούν χρήματα στην αγορά, να υπάρξει τόνωση της αγοράς», τόνισε ακόμη ο δημοσιογράφος.