Ελλάδα

Συστάσεις τέλος… έρχονται πρόστιμα για τους απείθαρχους

05.05.2020 | 20:01 Eνσωμάτωση

Αυστηρές ήταν και σήμερα οι συστάσεις των αστυνομικών σε όσους δεν φορούσαν μάσκες και δεν τηρούσαν τις αποστάσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η περίοδος χάριτος παρατάθηκε στις περισσότερες περιπτώσεις και σήμερα, αλλά από αύριο οι παραβάτες θα έρθουν αντιμέτωποι με τα πρόστιμα των 150 ευρώ.

Δεύτερη μέρα ελευθερίας αλλα και αυστηρής επιτήρησης των κανόνων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ήταν η σημερινή.

Δεν είναι όμως πάντα όλα όπως πρέπει και οι αστυνομικοί επεμβαίνουν με αυστηρότητα. Και στους συρμούς του μετρό, η χρήση μάσκας, και οι αποστάσεις είναι το δίπτυχο που πρέπει να τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια.

Ο φίλος του πολίτη σε στάσεις λεωφορείων και μετρό, είναι ο βοηθός επιβάτη. Οι υπάλληλοι των αστικών συγκοινωνιών που θυμίζουν σε όσους περιμένουν τα οχήματα, λίγο πριν την επιβίβαση, τι πρεπει και τι δεν πρέπει να κάνουν.

Αν και το σύνολο των πολιτών έχει και σε αυτήν την περίπτωση αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, δεν λείπουν κι εκείνοι που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν.

Η περίοδος χάριτος, σύμφωνα με τις αρχές, λήγει και μαζί εξαντλείται και η επιείκεια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ΟΑΣΑ, η κίνηση την Δευτέρα, πρώτη ημέρα επιστροφής στην κανονική μας ζωή, σχεδόν διπλασιάστηκε.

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου κόπηκαν 107 250 εισιτήρια σε λεωφορεία και τρόλει και 348 679 σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ. Μια εβδομάδα νωρίτερα, τη Δευτέρα 27 Απριλίου, είχαν κοπεί μόλις 63 697 εισιτήρια σε λεωφορεία και τρόλεϊ και 195 261 εισιτήρια σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

Σιγά σιγά και η κίνηση στους δρόμους αρχίζει να θυμίζει καθημερινότητα, χωρίς όμως να καταγράφονται προβλήματα. αφού αρκετοί εργαζόμενοι επέστρεψαν στις εργασίες τους.

Σύσταση της κυβέρνησης είναι να προτιμούμε τα ΙΧ για τις μετακινήσεις μας. Ο δακτύλιος θα εξακολουθεί να μην ισχύει για όλο τον Μάιο.