Ελλάδα

Συνεχίζονται οι έρευνες για το διπλό φονικό στα Ανώγεια

05.05.2020 | 21:33 Eνσωμάτωση

Φως στα αίτια και τις συνθήκες που οδήγησαν στο διπλό φονικό των Ανωγείων αναμένεται να ρίξουν τόσο οι εκθέσεις των ιατροδικαστών όσο και η βαλλιστική έκθεση που θα γίνει στην Αθήνα. Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί ο γιος του άτυχου Λευτέρη Καλομοίρη, ενώ η οικογένεια του 30χρονου κτηνοτρόφου Γ. Ξ. παρέδωσε τη Δευτέρα στις αρχές το όπλο του.

Συγκλονισμένη εξακολουθεί να είναι η κοινωνία της Κρήτης από το διπλό φονικό στα Ανώγεια την ώρα που οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται ώστε να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δύο οικογένειες βυθίστηκαν στο πένθος.

Η οικογένεια του 30χρονου κτηνοτρόφου Γ. Ξ.  παρέδωσε τη Δευτέρα στις αρχές το όπλο του.

Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις αλλά και η βαλλιστική έκθεση που θα γίνει στην Αθήνα, αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια και τις συνθήκες του διπλού φονικού.

Ο γιος του άτυχου Λευτέρη Καλομοίρη αναμένεται να απολογηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης.

Τη Δευτέρα οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ του ασκήθηκε ποινική δίωξη, για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε τρίτο πρόσωπο.

Κατά τη διάρκεια της προανακριτικής απολογίας ο 29χρονος είπε ότι ο Γ. Ξ. του επιτέθηκε έξω από το σπίτι του χωρίς λόγο.

Ο κατηγορούμενος ενημέρωσε τους γονείς του για το περιστατικό. Λίγη ώρα αργότερα άκουσε φωνές και πυροβολισμό -όπως είπε στην απολογία του- και αρπάζοντας το όπλο του πατέρα του βγήκε έξω.

Στοιχείο «κλειδί» για την υπόθεση είναι να εξακριβωθεί από ποιο όπλο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε τον 63χρονο.

Η αστυνομία έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της στα Ανώγεια υπό το φόβο συγγενείς των δύο νεκρών να θελήσουν να συνεχίσουν τη βεντέτα.

Δύο εκδοχές για το διπλό φονικό στα Ανώγεια

Την ίδια ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στα Ανώγεια, υπό τον φόβο μιας ενδεχόμενης βεντέτας.

Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις τους, οι οικογένειες των δύο θυμάτων επιθυμούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να λάμψει η αλήθεια, ενώ περιμένουν εναγωνίως τα πορίσματα των ιατροδικαστών και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έκθεσης.

Στοιχείο «κλειδί» να εξακριβωθεί από ποιο όπλο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε τον 63χρονο.