Ελλάδα

Στα σχολεία από αύριο οι εκπαιδευτικοί – Τρίωρη στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ

05.05.2020 | 13:48 Eνσωμάτωση

Παρουσιάζονται την Τετάρτη (6/5) στα σχολεία περίπου 70.000 εκπαιδευτικοί, προκειμένου να προετοιμαστούν για την επανέναρξη των μαθημάτων την ερχόμενη Δευτέρα.

Ωστόσο, υπάρχουν αντιδράσεις από την ΟΛΜΕ για την επαναλειτουργία των σχολείων, καθώς πολλοί από τους δασκάλους και καθηγητές δεν έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικά τεστ, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες.

Κατά συνέπεια, η ΟΛΜΕ κυρήσσει τρίωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 6 Μαΐου για τις τρεις πρώτες ώρες του ημερήσιου και του εσπερινού ωραρίου. Παράλληλα, καλεί  τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν τρίωρες στάσεις εργασίας για το υπόλοιπο του ωραρίου ως πρώτο βήμα αντίδρασης τόσο για το άνοιγμα των σχολείων όσο και για το κατατεθέν νομοσχέδιο.

Την ίδια στιγμή, γίνονται απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία για να μπορέσουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να μπουν στις τάξεις την ερχόμενη Δευτέρα. Οσοι μαθητές δεν μπορούν να παρευρίσκονται στα σχολεία επειδή έχουν ευπαθείς ομάδες στην οικογένειά τους, θα παρακολουθούν μέσω τηλεκπαίδευσης από το σπίτι.

Και γι’ αυτό υπάρχουν έντονες αντιδράσεις, καθώς οι καθηγητές κάνουν λόγο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.