Ελλάδα

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για αισχροκέρδεια στις μάσκες

05.05.2020 | 20:10 Eνσωμάτωση

Έκτακτο κονδύλι - και μάλιστα καθόλου ευκαταφρόνητο - αποτελούν οι προστατευτικές μάσκες για κάθε οικογένεια. Οι τιμές κινούνται ανοδικά, σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, δεν λείπουν και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Από φαρμακείο σε φαρμακείο γυρίζουν οι πολίτες αναζητώντας μάσκες σε χαμηλή τιμή . Ο κάθε πολίτης χρειάζεται τουλάχιστον δυο μάσκες ημερησίως, με το ότι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Τρεις μήνες πριν η απλή χειρουργική μάσκα κόστιζε 10 λεπτά , σήμερα πωλείται από 80 λεπτά, μια αύξηση 700%. Η τιμή της φτάνει τουλάχιστον έως το 1,20 λεπτά. Σε αυτή την περίπτωση το ποσοστό αύξησης ξεπερνά το 1000%.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά με την τιμή της μάσκας έθεσε σε ερώτησή του στον υπουργό Ανάπτυξης και ο βουλευτής το ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης. Πάντως ο υφυπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο mega εκτίμησε ότι η τιμής της μάσκας θα πέσει το επόμενο διάστημα.

Οι πολίτες ζητούν να διανέμει το κράτος δωρεάν μάσκες τουλάχιστον στις ευπαθείς ομάδες ή στα ΜΜΜ.

Πάντως η προτροπή για χρήση υφασμάτινης μάσκας δεν φαίνεται να καθησυχάζει τους πολίτες, καθώς και σε αυτήν την περίπτωση το εύρος των τιμών είναι μεγάλο.