Οικονομία

Οι κρίσιμες αλλαγές σε 800άρια και εργασιακά

05.05.2020 | 07:10 Eνσωμάτωση

Ολες τις νέες πληροφορίες για το επίδομα των 800 ευρώ και τους νέους δικαιούχους έδωσε ο Ντίνος Σιωμόπουλος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ενώ παράλληλα αναλύθηκαν οι αλλαγές που αναμένονται στα εργασιακά.

Το νέο επίδομα δικαιούνται περίπου 160.000 πολίτες ( οικοδόμοι, καλλιτέχνες, άνεργοι στον επισιτιστικό κλάδο κλπ).

Δόθηκαν αναλυτικές πληροφορίες για τις αιτήσεις στο supportemployees.services.gov.gr και τις προθεσμίες υποβολής από Δευτέρα 11/5 έως Κυριακή 17/5. Οι αιτήσεις θα γίνουν ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Επίσης δόθηκαν πληροφορίες για τις ημερομηνίες στις οποίες θα γίνουν οι πληρωμές και ποιες είναι οι επαγγελματικές κατηγορίες των δικαιούχων. 

Εκτός όμως από τις αλλαγές που έγιναν στο επίδομα των 800 ευρώ, αλλαγές επέρχονται και στις εργασιακές σχέσεις.  

Το «θολό» τοπίο των αναστολών εργασίας επιχείρησε να αποσαφηνίσει ο κ. Γιάννης Σαρρής, Συνεργάτης Δελτίου Εργατικής Νομοθεσίας μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

Όπως είπε, την παράταση της αναστολής μπορούν να εφαρμόσουν μόνο οι πληττόμενες επιχειρήσεις και για ποσοστό έως 60% όσων από το προσωπικό ήταν ήδη σε αναστολή. 

Αναφέρθηκε επίσης στο κοινοτικό πρόγραμμα «Sure» των 100 δισ. ευρώ (σε επίπεδο συνολικά ΕΕ).  Τόνισε ότι στην ΠΝΠ δεν συμπεριλαμβανόταν η επιδότηση των αποδοχών των εργαζομένων από το κράτος που θα μπουν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης. «Ενδεχομένως να το δούμε τον Ιούνιο ή εντός του μήνα» είπε.