Κόσμος

Κορωνοϊός: Τεχνολογικές καινοτομίες, αμφιβολίες και νέα στοιχεία

05.05.2020 | 10:46 Eνσωμάτωση

Αυτή την εβδομάδα μπαίνει σε δοκιμή η εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών, η οποία θα λάβει χώρα στη νήσο Γουάιτ (στις νότιες ακτές της Αγγλίας), όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, στην ενημέρωση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, κατά την οποία παρουσίασε στοιχεία για τα διαγνωστικά τεστ και τον εντοπισμό του ιού.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που προσομοιώνει τα δημογραφικά και άλλα χαρακτηριστικά τη χώρας και θα ιχνηλατεί και θα εντοπίζει πιθανούς φορείς του κορωνοϊού. Αν η εφαρμογή αποδειχθεί αποτελεσματική η χρήση της θα επεκταθεί αμέσως σε όλη την Βρετανία.

Για την προέλευση του κορωνοϊού επιμένει ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, ο οποίος πιστεύει ότι προήλθε από τις υπαίθριες αγορές της Κίνας όπου πωλούνται πολλά άγρια ζώα, σε αντίθεση με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος επιμένει στην εργαστηριακή προέλευση του ιού.

Πληροφορίες των New York Times θέλουν την Κίνα να προσπαθεί να «φιμώσει» όσους νόσησαν από τον ιό ή έχασαν συγγενικά τους πρόσωπα.

Στις ΗΠΑ, νέα έρευνα από την Ουάσιγκτον καταδεικνύει πως ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό θα ανέλθει σε 135.000 έως και τον Αύγουστο.