Οικονομία

Η μείωση του ενοικίου λόγω κορωνοϊού και οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών

05.05.2020 | 10:53 Eνσωμάτωση

Χιλιάδες επιχειρήσεις, εργαζομένους, νοικοκυριά αλλα και ιδιοκτήτες αφορά η μείωση ενοικίου κατά 40% λόγω κορωνοϊού.

Τις παραμέτρους ανέλυσε στην εκπομπή «ΜEGA Mag» η Μαρία Βουργάνα αναφέροντας αναλυτικά ποιοι δικαιούνται τη μείωση ενοικίου.

Επίσης για ποιους μήνες εφαρμόζεται το μέτρο και πώς θα επεκταθεί στις επιχειρήσεις.

Από την άλλη πλευρά, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν το 60% των μισθωμάτων που εισέπραταν, έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται αισθητά.

Για αυτήν την κατηγορία, προβλέπονται κάποιες διευκολύνσεις, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη κάποια φορολογική ελάφρυνση από πλευράς οικονομικού επιτελείου.

Για το ζήτημα αυτό παρέμβαση έκανε στην εκπομπή «MEGA Mag» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων κ. Στράτος Παραδιάς, ο οποίος είπε ότι διοχετεύονται 24 δισ. ευρώ στην οικονομία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και από αυτά ούτε ένα ευρώ δεν πηγαίνει υπέρ των ιδιοκτητών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «βρέχει 800άρια και 600άρια για τους πάντες και οι ιδιοκτήτες κρατούν ομπρέλα».

Αναφέρθηκε ειδικότερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες σε ό,τι αφορά τις διευκολύνσεις που τίθενται σε ισχύ.

Σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις που ζητά η ΠΟΜΙΔΑ, ο κ. Παραδιάς δήλωσε συγκεκριμένα: ζητούμε από την κυβέρνηση να υπολογιστεί τον Ιούλιο η ζημιά που θα έχει πάθει κάθε ιδιοκτήτης ξεχωριστά και να αφαιρεθεί από τις φορολογικές υποχρεώσεις το 50%.