Ελλάδα

Εικόνες συνωστισμού στο τέλος της καραντίνας

05.05.2020 | 18:36 Eνσωμάτωση

Οι εικόνες συνωστισμού αμέσως μετά την άρση των περιορισμών, προβληματίζουν και δίνουν τροφή για συζητήσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ στην Ομόνοια έξω από τράπεζες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και φυσικά στην πλατεία Συντάγματος χθες, στην πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά το τέλος της καραντίνας. Οι εικόνες συνωστισμού προβληματίζουν και δίνουν τροφή για συζητήσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Το πρωί έξω από τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στην Ομόνοια σχηματίστηκαν ουρές, οι οποίες με το πέρασμα της ώρας μεγάλωναν. Η αναμονή για τους περισσότερους έφτανε τα 45 λεπτά με την κούραση να εναλλάσσεται με τον εκνευρισμό.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΥΔΑΠ καλεί τους καταναλωτές να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους ηλεκτρονικά ή μέσω τραπεζών. Κάποιοι δεν τα κατάφεραν

Ανάλογες εικόνες και έξω από υποκαταστήματα τραπεζών. Με τον κόσμο να περιμένει καρτερικά στις ουρές που ξεκινούσαν από τα υπόστεγα και κατέληγαν στα πεζοδρόμια.

Ο κόσμος προσπαθούσε να κρατήσει τις σωστές αποστάσεις, αλλά πολλές φορές αυτό ήταν δύσκολο

Τόσο στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ όσο και στις τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας, ο συνωστισμός ήταν αναπόφευκτος.

Η πρώτη συγκέντρωση αυτής της νέας εποχής που διανύουμε από χθες έγινε πριν από ένα 24ωρο στο Σύνταγμα.

Στην διαμαρτυρία ενάντια στην ψήφιση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν δίπλα – δίπλα στο πάνω μέρος της πλατείας, με τους περισσότερους να μην φοράνε μάσκες προστασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την άρση των μέτρων, εξακολουθεί να προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ για συνaθροίσεις άνω των 10 ατόμων.