Ελλάδα

Δέκα χρόνια από την τραγωδία της MARFIN

05.05.2020 | 20:58 Eνσωμάτωση

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από την τραγωδία της MARFIN, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. Ανάμεσά τους η 32χρονη τότε Αγγελική, η οποία ήταν έγκυος. Συνάδελφοι των υπαλλήλων που έχασαν τη ζωή τους στο φλεγόμενο κτίριο άφησαν στεφάνι στο σημείο της τραγωδίας.

5 Μαΐου του 2010. Πανελλαδική απεργία στο κέντρο της Αθήνας. Την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα οικονομικά μέτρα του πρώτου μνημονίου, κουκουλοφόροι παρεισφρέουν στην πορεία και πετούν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα MARFIN.

Η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, έγκυος τεσσάρων μηνών, ο 36χρονος Επαμεινώνδας Τσάκαλης και η 35χρονη Παρασκευή Ζούλια βρήκαν φρικτό θάνατο όταν εγκλωβίστηκαν μαζί με άλλους συνάδελφους τους μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας.

Ένα χρόνο μετά ο Σταύρος Θεοδωράκης συνομίλησε με διαδηλωτές και άλλα πρόσωπα που βρέθηκαν εκείνο το μεσημέρι έξω από την τράπεζα στη Σταδίου καθώς και με συγγενείς των θυμάτων.

Δέκα χρόνια μετά οι δράστες της φονικής επίθεσης παραμένουν άφαντοι και ατιμώρητοι.

Στην θλιβερή επέτειο, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λόγω της πανδημίας δεν έγινε τρισάγιο , όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα πραγματοποιηθεί.

Ελλάδα

Δέκα χρόνια από την τραγωδία της Marfin

05.05.2020 | 13:35 Eνσωμάτωση

10 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία στην Marfin, όπου τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το κτίριο της τράπεζας έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα του πρώτου μνημονίου.

«Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ» έγραψαν στο στεφάνι που κατέθεσαν στην οδό Σταδίου έξω από την τράπεζα συνάδελφοι των τραπεζικών υπαλλήλων που έχασαν τη ζωή τους στο φλεγόμενο κτίριο πριν από ακριβώς δέκα χρόνια σαν σήμερα. 

Την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονταν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα οικονομικά μέτρα του πρώτου μνημονίου, η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, έγκυος τεσσάρων μηνών, ο 36χρονος Επαμεινώνδας Τσάκαλης και η Παρασκευή Ζούλια 35 ετών, βρήκαν τραγικό θάνατο όταν εγκλωβίστηκαν μαζί με άλλους συνάδελφους τους μέσα στο φλεγόμενο υποκατάστημα της τράπεζας. 

Ακόμη και σήμερα, δέκα χρόνια μετά, οι δράστες της φονικής επίθεσης παραμένουν άγνωστοι και ατιμώρητοι. 

Λόγω της πανδημίας δεν έγινε τρισάγιο. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα πραγματοποιηθεί.