Ελλάδα

Απείθαρχοι στις ουρές σε τράπεζες και ΕΥΔΑΠ

05.05.2020 | 19:49 Eνσωμάτωση

Πειθαρχικοί οι περισσότεροι πολίτες, τηρούν τους νέους κανόνες προστασίας, δεν λείπουν, ωστόσο, και οι περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων ασφαλείας. Στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στην Ομόνοια, αλλά και έξω από υποκαταστήματα τραπεζών, οι ουρές έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους...

Αν και στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι πολιτες τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και φορούν τη μάσκα τους υπάρχουν και οι απείθαρχοι.

Ουρές έξω από δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες, με τις αποστάσεις ασφαλείας να ειναι πολύ δύσκολο όπως φαίνεται να τηρηθουν. Εξω απο τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ, από νωρίς το πρωί ήταν δεκάδες οι πολίτες που έσπευσαν να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες.

Το γεγονός ότι κάποιες διαδικασίες δε γίνονται ηλεκτρονικά και με την προσέλευση στα γραφεία να είναι με το σταγονόμετρο λόγω των μέτρων, οι αποστάσεις ασφαλείας τηρούνται …. αλα κάρτ.

Και σε κάποια υποκαταστήματα τραπεζών η εικόνα ήταν η ίδια. Συνωστισμός σε μικρούς κλειστούς χώρους αναμονής.

Χθες – Δευτέρα – βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις σε ολη τη χωρα για μή τήρηση απόστασης και για μη χρήση μάσκας. Σε αυτές τις περιπτώσεις επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες και για μεγάλο χρονικό διάστημα η αστυνομία θα φροντίζει ώστε να τηρούνται τα μέτρα και οι αποστάσεις ασφαλείας σε σημεία που παρατηρείται συνωστισμός.