Ελλάδα

Ζωή και πάλι στους δρόμους της Αθήνας – Αυξημένη η κίνηση σε Αθήνα και Πειραιά

04.05.2020 | 20:50 Eνσωμάτωση

Ιδιαίτερα αυξημένη, σε σχέση με τις ημέρες της καραντίνας, ήταν η κίνηση στην πρωτεύουσα. Οι βασικές αρτηρίες της Αθήνας υποδέχθηκαν μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που προτίμησαν να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους και όχι με τά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ώρα 6 και 1 λεπτό. Κόμβος Κηφισίας. Η σταδιακή άρση των μέτρων ξεκίνησε. Δειλά δειλά τα πρώτα αυτοκίνητα κάνουν την εμφάνιση τους. Η χώρα επιστρέφει σε ρυθμούς κανονικότητας ύστερα από 42 ημέρες γενικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας όμως με μέτρα προστασίας και με περιορισμούς.

Μια εντελώς διαφορετική εικόνα η σημερινή στους δρόμους αυξημένη κίνηση χωρίς ωστόσο μποτιλιάρισμα.

Από σήμερα οι πολίτες βγαίνουν από το σπίτι χωρίς να έχουν στείλει μήνυμα στο 13033 και χωρίς να έχουν συμπληρώσει βεβαιώσεις εξόδου. Απαγορεύεται ωστόσο ρητά να βγουν εκτός των ορίων του νομού πριν από τις 18 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας εστάλησαν περισσότερα από 100.000.000 μηνύματα στο 13033 έως και 7.500 μηνύματα το λεπτό.

Η Αθήνα αποκτά και πάλι ζωή. Αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, ποδήλατα. Επιβάτες στις στάσεις των λεωφορείων, όλοι με μάσκες. Με αργά και σταθερά βήματα προσπαθούν όλοι να βρουν τους ρυθμούς τους.

Σε κάθε περίπτωση για τις μετακινήσεις συστήνεται η χρήση ιδιωτικών αυτοκινήτων για την αποτροπή συνωστισμού στα ΜΜΜ και για αυτόν τον λόγο καταργείται προς το παρόν ο δακτύλιος για τον μήνα Μάιο.

Από σήμερα μέσα στο αμάξι εκτός από τον οδηγό και τον συνοδηγό επιτρέπεται ακόμη ένα άτομο ενώ ως προς τη μεταφορά πολιτών με ταξί μετά από εισήγηση της επιτροπής δημόσιας υγείας συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα , δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

Το στοίχημα των επόμενων εβδομάδων είναι πιο δύσκολο , και εξαιρετικά σημαντικό. Να μείνουμε ασφαλείς.