Κόσμος

Το στοιχειωμένο εργαστήριο της Ουχάν και ο Τραμπ

04.05.2020 | 20:55 Eνσωμάτωση

O Mάικ Πομπέο επιμένει. Η Κίνα δεν λέει όλα όσα ξέρει για τον νέο κορωνοϊό.

Ο αμερικανός διπλωμάτης εξακολουθεί να δηλώνει με έμφαση ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που ενοχοποιούν το περίφημο εργαστήριο της Ουχάν για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Αν και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο ιός να είναι εργαστηριακός ο αμερικανός πρόεδρος δε σταματά να πιστεύει ότι ιός ξέφυγε από το εργαστήριο της Ουχάν

Από πού προήλθε τελικά ο θανατηφόρος ιός;

Το ζήτημα ασφαλείας των δυο εργαστηρίων της Ουχάν έχει ανακύψει εδώ και πολύ καιρό. Το εργαστήριο της Ουχάν, έχει πολλά μικρότερα.Ανάμεσα αυτά βρίσκεται εκείνο που έχει επίπεδο βιοασφάλειας 4, που θεωρείται ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου.

Τις αμφιβολίες τους για την ασφάλεια του εργαστηρίου είχαν διαρρεύσει στην Washington Post αμερικανοί διπλωμάτες

Η Κίνα κατηγορείται ότι «φίμωσε» μια ιολόγο στην Ουχάν, τη Σι Ζενγκλί (Shi Zhengli), λίγο αφότου ανακάλυψε τη γενετική σύνθεση του νέου στελέχους.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, οι νυχτερίδες έχουν συνδεθεί με επτά μεγάλες επιδημίες, σημειώνει το δημοσίευμα της Daily Mail.

Οπως εξηγεί, το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, με έδρα 16 χλμ από την υπαίθρια αγορά άγριων ζώων που θεωρείται από πολλούς πηγή προέλευσης της Covid-19, ανέπτυξε ένα εργαστήριο υψηλής ασφαλείας αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών μετά την εκδήλωση του SARS, με τη βοήθεια της Γαλλίας.

Αν και η κυβέρνηση Τραμπ επιμένει ότι έχει αποδείξεις προς το παρόν δεν τις παρουσιάζει αναζωπυρώνοντας το μυστήριο. Άραγε μαζί με το εμβόλιο το κορωνοϊου ποιος θα δημιουργήσει το εμβόλιο της αλήθειας;