Πολιτική

Σπίρτζης στο MEGA: Μακάρι να πάμε σε εκλογές

04.05.2020 | 10:30 Eνσωμάτωση

Την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει άμεσα σε εκλογές εξέφρασε ο Χρίστος Σπίρτζης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag»,

«Μακάρι να πάμε σε εκλογές. Στην προεκλογική περίοδο δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς» ανέφερε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο για πρόωρες κάλπες.

«Το πρόγραμμα της ΝΔ με δική της ευθύνη είναι ένα νέο μνημόνιο. Μια πολύ σκληρή λιτότητα για τους πολίτες.  Εμείς έχουμε πρόγραμμα με άλλη λογική, αυτό που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και προστάτεψε τους πολίτες» πρόσθεσε σχετικά.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της άρσης των περιοριστικών μέτρων,  ο κ. Σπίρτζης επισήμανε την ύπαρξη «γκρίζων ζωνών που προκαλούν απορείες» όπως «η επαναλειτουργία των σχολείων, με εξαίρεση την τρίτη λυκείου.

«Είναι μεγάλο το ρίσκο για 10-15 μέρες παρακολούθησης να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο. Κι εγώ ως γονιός είμαι προβληματισμένος» σημείωσε.

Μάλιστα, ζήτησε από την κυβέρνηση απαντήσεις καθώς «υπάρχουν εκδοχές που λένε ότι το άνοιγμα των σχολείων έγινε για να πληρωθούν τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων».

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης, ανέφερε ότι τα μέτρα προστασίας που ελήφθησαν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς «είναι σε καλή κατεύθυνση», επισημαίνοντας την ανάγκη να συμπληρωθούν με παροχή μάσκες και γαντιών σε όσους επιβάτες δεν διαθέτουν.