Ελλάδα

Νέα εποχή στις μετακινήσεις: Με μάσκες και τήρηση των αποστάσεων η πρώτη ημέρα

04.05.2020 | 17:04 Eνσωμάτωση

Η μερική επαναφορά στην καθημερινότητα έφερε την υποχρεωτική χρήση μασκών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί με τους επιβάτες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων να προσαρμόζονται άμεσα στην νέα πραγματικότητα.

Μάσκες στους επιβάτες και τους εργαζομενους στα Μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδικές κορδέλες στα καθίσματα, συνεχείς έλεγχοι στις αποβάθρες και τα λεωφορεία για να εντοπιστούν οι παραβάτες και ταξί με διαχωριστικά πλέξιγκλας, συνθέτουν την νέα πραγματικότητα στις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στα λεωφορεία οι αστυνομικοι έκαναν εντατικούς ελέγχους, με πολλές συστάσεις για την πρώτη μέρα.

Όποιοι επιβάτες δεν φορούν μάσκα κατεβαίνουν από το λεωφορείο. Από το πρωί η είσοδος στο Μετρό απαγορεύεται σε όσους επιβάτες δεν φορούν μάσκα.

Για να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό κυκλοφορούν πλέον 1100 λεωφορεία, ενώ στο μετρό τα δρομολόγια από τις 6 – 10 το πρωί και από τις 3 ως τις 6 το απόγευμα θα είναι ανά 6 λεπτά και τις υπόλοιπες ώρες ανα 10 λεπτά.

Στις αποβάθρες του μετρό ελεγκτές φροντίζουν να φορούν όλοι μάσκα και υπάρχουν ειδικές σημάνσεις για την απόσταση μεταξύ των επιβατών

Για την ασφάλεια των επιβατών και τον εργζομενων βαγόνια, οχήματα και σταθμαρχεια θα απολυμαίνονται καθημερινά.

Στην Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι λένε πως υπάρχουν επιβάτες που δεν τηρούν τις αποστασείς ενώ λογω της αυξημενης κίνησης η τηρηση των μέτρων είναι δυσκολη

Μέσα στα λεωφορεία με κορδέλες και αφίσες υπεν θυμίζεται στους επιβατες πως πρεπει να τηρουν τις αποστάσεις ασφαλειας.

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι και στα ταξι, οι οδηγοι εχον μασκες και καποιοι εβαλαν ηδη ξκαθι και πλαστικό διαχωριστικό ανάμεσα στους επιβατες και τον οδηγό.