Πολιτισμός

Κυβερνητική παρέμβαση για τον πολιτισμό μετά τις αντιδράσεις

04.05.2020 | 20:26 Eνσωμάτωση

Να αποδίδουν φαίνεται, τελικά, οι συνεχείς εκκλήσεις να μην μείνουν ακάλυπτοι και μόνοι οι άνθρωποι του πολιτισμού, αυτές τις δύσκολες ώρες. Την ίδια ώρα που η αντιπολίτευση ανεβάζει τους τόνους και ζητά λύσεις που θα αφορούν συνολικά τον κλάδο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού μελετάται σχέδιο στήριξης των καλλιτεχνών.

Πρωτοβουλία για τη στήριξη καλλιτεχνών και εργαζομένων στον πολιτισμό αναλαμβάνει άρον άρον το Μέγαρο Μαξίμου – υπό την πίεση χιλιάδων ανθρώπων που έμειναν ακάλυπτοι από τα μέτρα της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επανέλαβε πως το βοήθημα των 800 ευρώ έλαβαν όλοι όσοι έχουν ενεργές συμβάσεις, οι μακροχρόνια άνεργοι μπαίνουν στα ειδικά προγράμματα με βοηθήματα ενώ η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα δοθεί και στους ωρομίσθιους που υπηρετούν τον Πολιτισμό.

Τους 4 άξονες του σχεδίου του Κινήματος Αλλαγής για τη στήριξη των καλλιτεχνών παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά σε τηλεδιάσκεψη που είχε με ανθρώπους του πολιτισμού – καλώντας την κυβέρνηση να υιοθετήσει τα μέτρα για την ουσιαστική στήριξή τους.

Εντός των επομένων ημερών θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό, και τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου να οριστικοποιηθεί το συνολικό πακέτο στήριξης των ανθρώπων του Πολιτισμού.