Ελλάδα

Καραντίνα τέλος – Πρεμιέρα μιας νέας καθημερινότητας

04.05.2020 | 19:32 Eνσωμάτωση

Σε μια πιο φυσιολογική καθημερινότητα, απαλλαγμένη σε μεγάλο βαθμό από περιορισμούς και απαγορεύσεις, επιστρέφει από σήμερα η χώρα.

Πέρασαν 42 ολόκληρες ημέρες και μονομιάς η εικόνα στους δρόμους άλλαξε. Η σταδιακή άρση των μέτρων φάνηκε από τις έξι το πρωί.

Στους δρόμους εμφανίστηκαν και πάλι χιλιάδες αυτοκίνητα χωρίς όμως να παρουσιαστούν ιδιαίτερα προβλήματα ή μποτιλιάρισμα.

Διαφορετική η εικόνα στα Μέσα Μεταφοράς. Στα λεωφορεία εργαζόμενοι και επιβάτες έλαβαν όλα τα προληπτικά μέτρα. Χαρακτηριστικό ήταν ότι στα μισά καθίσματα μπήκαν κορδέλες προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Στις στάσεις και η αστυνομία που ήλεγχε τους επιβάτες καθώς η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Ίδια εικόνα και στο μετρό. Όπου χρειάστηκε οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συστάσεις.

Ρολά σήκωσαν μετά από 1008 ώρες τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής

Στην πόρτα υπήρχαν μπουκαλάκια με αντισηπτικά, τηρήθηκαν με ευλάβεια οι αποστάσεις μεταξύ των πελάτων και οι εργαζόμενοι…..υποχρεωτικά με μάσκα.

Σε πολλές περιπτώσεις ο κόσμος παίρνει μόνος του τα μέτρα προσωπικής υγιεινής. Έξω από τα βιβλιοπωλεία…ενώ αυστηρά είναι τα μέτρα και στα καταστήματα οπτικών ειδών.

Στο δεύτερο κύμα ανήκουν τα καταστήματα ένδυσης και ο τρόπος λειτουργίας τους. Το κυριότερο είναι ο τρόπος δοκιμής των ρούχων από τους πελάτες.

Πρώτη ημέρα φάνηκε να υπάκουσαν στις εντολές των ειδικών. Άλλωστε αυτό που χρειάζεται εκτός από τη μάσκα και την προσωπική καθαριότητα είναι σύνεση και υπομονή.