Ελλάδα

Κ. Ξυλούρης στο MEGA: Τα Ανώγεια έχουν βυθιστεί στο πένθος μετά το διπλό φονικό

04.05.2020 | 10:09 Eνσωμάτωση

Στο πένθος έχουν βυθιστεί τα Ανώγεια μετά το διπλό φονικό που έλαβε χώρα το Σάββατο, όταν ένας 30χρονος πυροβόλησε θανάσιμα 63χρονο άνδρα και στη συνέχεια ο γιος του αποθανόντα πυροβόλησε με τη σειρά του το δράστη τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Για το ζήτημα αυτό μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» ο επίτιμος πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης και συγγενής των θυμάτων, Κώστας Ξυλούρης.

«Όλο το χωριό είναι βυθισμένο στο πένθος», δήλωσε ο κ. Ξυλούρης και πρόσθεσε πως «ήταν μια κακιά στιγμή που οδήγησε στο θάνατο δυο ανθρώπους. Τώρα πρέπει να επικρατήσει η λογική και να μη δημιουργηθεί βεντέτα».

Σύμφωνα με τον κ. Ξυλούρη, τα Ανώγεια έχουν μια δική τους ξεχωριστή κουλτούρα στη μουσική. Το 80-90% των κατοίκων ασχολείται με την τέχνη, το χορό και το τραγούδι και όχι με τα όπλα. Τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στο χωριό είναι ελάχιστα και περιορισμένα. «Επικρατεί ο πολιτισμός, η ανθρωπιά και η φιλοξενία», δήλωσε ο κ. Ξυλούρης.

Για να μην επαναληφθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον, ο κ. Ξυλούρης υποστήριξε πως χρειάζονται ομιλίες από ανθρώπους με κύρος και καθηγητές και όχι αστυνομικές επεμβάσεις και βία. Τόνισε επίσης, πως πρέπει να σταματήσουν η οπλοφορία και οι άσκοποι πυροβολισμοί.