Ελλάδα

Η νέα πρωτόγνωρη καθημερινότητα – Αποστάσεις ασφαλείας και κίνηση στους δρόμους

04.05.2020 | 16:51 Eνσωμάτωση

Η αύξηση των νεκρών στη μάχη της πανδημίας τα παράπονα για τις τιμές στις μάσκες, οι έλεγχοι από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ μαζί με τη συνάντηση κορυφής στο Προεδρικό Μέγαρο, απαρτίζουν τις κυριότερες ειδήσεις της Δευτέρας.

Λίγο μετά τις 07.00 το πρωί της Δευτέρας η έξοδος από την καραντίνα είναι γεγονός. Το drone του MEGA καταγράφει την κίνηση στο δαχτυλίδι της λεωφόρου Κηφισίας, στη Χαμοστέρνας, και φτάνει μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Τίποτα δεν θυμίζει την περασμένη εβδομάδα, που δεν κυκλοφορούσε ψυχή.

Στο ποτάμι καταγράφεται ακόμη και μποτιλιάρισμα, μετά από τροχαίο στο ύψος της Αττικής οδού. Εικόνες που ξεχάστηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown.

Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και κάποιες κατηγορίες καταστημάτων, ανέβασαν ρολά. Όλα με νέα μέτρα, μάσκες, αποστάσεις και πλεξιγκλάς.

Ανοιχτές από το πρωί για ατομική προσευχή και οι εκκλησίες. Με την προσέλευση του κόσμου να αυξάνεται όλο και περισσότερο με το πέρασμα της ώρας. Τόσο στους ναούς της επαρχίας, όσο και της Αθήνας.

Στην Κοζάνη πιστοί, αγνόησαν τις συστάσεις και φιλούσαν τις εικόνες. Όπως ο κύριος, που έσκυψε στην εικόνα, φορώντας όμως γάντια.

Στις παραφωνίες της ημέρας, οι ουρές που καταγράφηκαν σε λαϊκές αγορές αλλά και τράπεζες. Μία από τις μεγαλύτερες, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η μάχη με τον κορωνοϊό συνεχίζεται και η μαύρη λίστα των θυμάτων μεγαλώνει διαρκώς. Το μεσημέρι οι νεκροί, με τον θάνατο 50χρονου στη Λάρισα έγιναν 146.

Πολλές συζητήσεις από το πρωί της Δευτέρας, προκαλούν οι καταγγελίες γιατρών στο Σισμανόγλειο για το διοικητή τους. Υποστηρίζουν ότι αποφάσισε να βάλει αυθαίρετα σε κοινούς θαλάμους ασθενείς που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό και στη συνέχεια να καθαιρέσει μια ομάδα νοσηλευτών.

Οι συζητήσεις για το εμβόλιο και το πολυπόθητο φάρμακο βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Η σταδιακή επανεκκίνηση της αγοράς είναι γεγονός και οι εικόνες από αυτή τη νέα αρχή δείχνουν πως θα κυλήσει η καθημερινότητα και το επόμενο διάστημα.