Κόσμος

Η Γαλλία είχε κρούσμα κορωνοϊού από τον Δεκέμβρη του 2019

04.05.2020 | 18:09 Eνσωμάτωση

Από την προηγούμενη χρονιά ο κορωνοϊός είχε χτυπήσει την «πόρτα» της Γαλλίας αν και το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα αναφέρθηκε στη χώρα στις 24 Ιανουαρίου. «Πρόκειται για τον «ασθενή μηδέν;», διερωτώνται τα γαλλικά ΜΜΕ μετά την συνέντευξη που παραχώρησε o καθηγητής Ιβ Κοέν στο γαλλικό δίκτυο «BFMTV».

O επικεφαλής της Μονάδας Ανάνηψης στο νοσοκομείο «Avicenne» του Παρισιού δήλωσε ότι ο κορωνοϊός «κυκλοφορούσε» στη Γαλλία από τις 27 Δεκεμβρίου του 2019, ωστόσο, σχεδόν ένα μήνα αργότερα, καταγράφηκε το πρώτο επίσημο κρούσμα.

Η δήλωση του καθηγητή Ιβ Κοέν ότι στις 27 Δεκεμβρίου η Γαλλία είχε ασθενή με Covid-19, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Παρισιού με πνευμονία, κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου.

Την ίδια ώρα, η Γαλλία καταγράφει τους λιγότερους θανάτους σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας από τον περασμένο Μάρτιο.

«Από τους 24 ασθενείς, είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα για τον Covid-19 στις 27 Δεκεμβρίου, όταν ήταν στο νοσοκομείο μαζί μας», δήλωσε στο δίκτυο «BFMTV» ο καθηγητής Κοέν και πρόσθεσε ότι το τεστ επαναλήφθηκε αρκετές φορές για να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα.

Ο ασθενής που βρέθηκε θετικός δεν είχε επισκεφθεί την Κίνα και θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από τη σύζυγό του, που αν και δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα της νόσου Covid- 19, εργάζεται κοντά σε γιαπωνέζικο εστιατόριο όπου συχνάζουν πολλοί Ασιάτες.

Ο γιατρός υποστηρίζει ότι ανέφερε την περίπτωση στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και ζήτησε να επανεξεταστούν και άλλοι ασθενείς που είχαν διαγνωστεί αρνητικοί την ίδια περίοδο.