Οικονομία

Γ. Μαντέλας: Η οικονομία ίσως αποδειχτεί μεγαλύτερο πρόβλημα από ό,τι η καραντίνα

04.05.2020 | 22:14 Eνσωμάτωση

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Γιώργος Μαντέλας, αναφορικά με την πρεμιέρα της μετά – καραντίνας εποχής.

«Εκτός από μέρα σε μέρα, θα υπάρχει και μία από εβδομάδα σε εβδομάδα αποτίμηση της κατάστασης. Αν υπάρξει κάποια «έκρηξη», που είναι ένα ανοιχτό ενδεχόμενο, τότε θα γυρίσουμε πίσω. Ήδη έχει πει η κυβέρνηση ότι υπάρχει εναλλακτικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο θα πάμε σε τοπικά lockdown. Παρόλα αυτά, αυτό θα είναι μία ήττα, για αυτό και είναι πολύ προσεχτικοί και για αυτό η κυβέρνηση επιλέγει το συντηρητικό μοντέλο της επιστροφής στην κανονικότητα» σημείωσε ο Γιώργος Μαντέλας.

Όπως είπε «η οικονομία είναι η μεγάλη πληγή, και ίσως στο τέλος της ημέρας να αποδειχτεί μεγαλύτερο πρόβλημα από ό,τι ήταν η καραντίνα. Η Ελλάδα προέρχεται από μία υπερδεκαετή κρίση, άρα βγαίνει πάρα πολύ ευάλωτη, και ίσως για αυτό και οι μεγάλοι οργανισμοί έξω, όπως το ΔΝΤ, κάνουν τόσο απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία της ύφεσης στη χώρα μας. Μιλάει για 10% ύφεση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εντύπωση του προκαλεί το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδας ήδη έχει πει για 4% ύφεση, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη για την κυβέρνηση. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη σκυτάλη και είπε ότι οτιδήποτε πάνω από αυτό το 4% θα είναι αποτυχία για την κυβέρνηση».

Ο κ. Μαντέλας επεσήμανε πως «η κυβέρνηση πέρασε τις εξετάσεις του κορωνοϊού και της καραντίνας με άριστα, 10, γιατί εφάρμοσε ένα πολύ συγκεκριμένο μοντέλο. Έβγαιναν δύο – τρεις άνθρωποι, ανακοίνωναν τα μέτρα και ο κόσμος γνώριζε τι θα γίνει την επόμενη μέρα».

«Τώρα παρατηρείται το εξής φαινόμενο: 3-4-5 υπουργοί την ίδια μέρα να κάνουν ανακοινώσεις, και στο τέλος της ημέρας κανείς να μην είναι ευχαριστημένος. Ίσως η κυβέρνηση πρέπει να ξαναδεί το μοντέλο με το οποίο επικοινωνεί τα μέτρα, γιατί ενώ υπάρχουν δεν περνούν προς τα έξω» κατέληξε ο Γιώργος Μαντέλας.