Πολιτισμός

Δρογώσης στο MEGA: Πολλές αδικίες στο επίδομα των 800 ευρώ για τους καλλιτέχνες

04.05.2020 | 11:30 Eνσωμάτωση

Σε κρίσιμη περίοδο βρίσκεται ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας, καθώς δεν είναι σίγουρο ακόμη αν και πως θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» ο Στάθης Δρογώσης, τραγουδιστής τραγουδοποιός και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «ΕΡΑΤΩ», δήλωσε πως είχε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να ενταχθούν και οι καλλιτέχνες στα οικονομικά μέτρα στήριξης.

«Μας κάλεσε μαζί με άλλες συλλογικότητες ο γ.γ. σύγχρονου πολιτισμού, αλλά κυρίως για να ακούσει προτάσεις όχι να μας ανοίξει τα χαρτιά του υπουργείου».

Ο κ. Δρογώσης τόνισε πως λόγω και της προηγούμενης οικονομικής κρίσης, αλλά και της ιδιαιτερότητας του καλλιτεχνικού χώρου, δεν κατέστη δυνατό από όλους τους καλλιτέχνες να αποταμιεύσουν χρήματα προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τώρα.

«Πολλά σωματεία καλλιτεχνών ζητούν μια οικονομική στήριξη από την πολιτεία. Το πρώτο επίδομα των 800 ευρώ που το πήραν όλοι οι εργαζόμενοι, δεν το πήραν όλοι οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό. Υπήρξαν πολλές αδικίες».