Ελλάδα

Αλλαγή σκηνικού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

04.05.2020 | 19:42 Eνσωμάτωση

Νέοι κανόνες στα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών, που καλούνται να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό με πιο πυκνά δρομολόγια. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ κάθε όχημα μεταφέρει πλέον τους μισούς επιβάτες.  

Ο αστυνομικός κάνει νόημα στον επιβάτη του λεωφορείου, είτε να φορέσει μάσκα είτε να αποβιβαστεί. Εκείνος κατεβαίνει.

Μια συνεπιβάτιδα τον φωνάζει, του δίνει μια περισσευούμενη μάσκα και ο αστυνομικός τον αφήνει να μπει και πάλι στο όχημα.

Έτσι κύλησε η πρώτη μέρα μετά την καραντίνα στα λεωφορεία. Με αυστηρούς ελέγχους και συστάσεις στους επιβάτες για την υποχρεωτική κάλυψη του στόματός τους. Παρ όλα αυτά, οι πρωινοί επιβάτες ήταν μουδιασμένοι

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας μέσα στα οχήματα βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους.

Εκτός από τη χρήση της μάσκας που είναι υποχρεωτική, στόχος είναι να μειωθεί όσο γίνεται ο αριθμός των επιβατών που θα μπαίνουν σε κάθε όχημα.

Για να εξυπηρετηθεί χωρίς προβλήματα το επιταβικό κοινό, έχουν γίνει πιο πυκνά τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Την πρώτη μέρα οι αστυνομικοί και οι ελεγκτές περιορίστηκαν σε αυστηρές συστάσεις προς τους πολίτες. Από αύριο, τα πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται θα ανέρχονται σε 150 ευρώ.

Και οδηγοί, εκτός από την υποχρέωση να διατηρούν καλά αερισμένη την καμπίνα με τα παράθυρα ανοιχτά, θα κάνουν και συστάσεις στους επιβάτες που δεν συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες.

Δηλώνουν, πάντως, ότι αν βρεθούν μπροστά σε ακραίες συμπεριφορές, δεν θα μπορέσουν μόνοι τους να επιβάλλουν την τάξη.