Καιρός

Βροχερές οι επόμενες ημέρες

03.05.2020 | 21:32 Eνσωμάτωση

Βροχερές θα είναι οι επόμενες μέρες σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όμως σύμφωνα και με τα δεδομένα της άνοιξης, οι βροχές θα έχουν ένταση αλλά μικρή διάρκεια

Πιο αναλυτικά τη Δευτέρα, από το πρωί περιμένουμε βροχές στη Θράκη και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, όπου στη Θράκη και στα νησιά του βορείου Αιγαίου, πιθανόν να σημειωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα τοπικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, και θα φτάσει στα βόρεια τους 15-20 βαθμούς, τους 21-23 στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι 23-24 στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι στα πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο σε εντάσεις 5-7 μποφόρ και στο Αιγαίο 4-6 και τοπικά στα δυτικότερα τμήματα του βορείου Αιγαίου 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου, πρόσκαιρες καταιγίδες από τα νότια και γρήγορη βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 14-21, με βορειοδυτικούς ανέμους 3-4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και το απόγευμα στα γύρω ορεινά ίσως σημειωθούν τοπικές μπόρες, όμως μετά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία από 12-19, βορειοδυτικοί άνεμοι στο Θερμαϊκό 5-7 μποφόρ.