Ελλάδα

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και Μέσα Μεταφοράς

03.05.2020 | 19:47 Eνσωμάτωση

Αλλάζουν τα δεδομένα από τη Δευτέρα και η μάσκα προστασίας θα είναι υποχρεωτική τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες. Ορισμένοι επιλέγουν να φτιάξουν τις δικές τους υφασμάτινες μάσκες, προκειμένου να κρατήσουν χαμηλά το κόστος. Για όσους αμελήσουν να φορέσουν μάσκα όπου αυτό είναι υποχρεωτικό, το πρόστιμο θα είναι τσουχτερό.

Αλλάζει η καθημερινότητά μας από αύριο Δευτέρα καθώς στους περισσότερους κλειστούς χώρους γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για το κοινό σε: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, ανελκυστήρες, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα.  

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας για το προσωπικό σε: εστίαση, σούπερ μάρκετ/καταστήματα τροφίμων, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, ανελκυστήρες, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής.

Ειδικότερα για τα καταστήματα τροφίμων υποχρεωτική είναι η μάσκα μόνο για τους εργαζόμενους που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, ενώ για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επιτρέπονται μάσκες που δεν είναι ιατρικές.