Κόσμος

Τζόνσον: Ο «θάνατος του Στάλιν» και η άρση των περιοριστικών μέτρων

03.05.2020 | 14:33 Eνσωμάτωση

Στη Βρετανία σε μια σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε ο Μπόρις Τζόνσον στην εφημερίδα «Sun».

Εξηγεί ότι οδηγήθηκε στην εντατική καθώς οι δείκτες αίματος όδευαν «προς τη λάθος κατεύθυνση» και τότε η κατάσταση έγινε «λίγο τρομακτική». 

Μάλιστα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ομολόγησε ότι οι θεράποντές του είχαν προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και να ανακοινώσουν τον θάνατό του. 

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως «οι γιατροί προετοιμάζονταν για το σενάριο ο θάνατος του Στάλιν».

Η μακάβρια αναφορά από τον Μπόρις Τζόνσον στον Στάλιν, υπενθύμισε στους Βρετανούς τις σχεδόν καθεστωτικές ανακοινώσεις της Ντάουνιγκ Στριτ, όσο ο Τζόνσον ήταν στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, την ερχόμενη εβδομάδα ο Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει τον οδικό χάρτη επιστροφής στην κανονικότητα.

Ειδικότερα, οι μαθητές των δημοτικών θα επιστρέψουν στα θρανία την 1η Ιουνίου, ενώ για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες θα ακολουθήσουν περεταίρω ανακοινώσεις.

Την ίδια ώρα, στην Βρετανία συνίσταται στις επιχειρήσεις να υποβάλλουν τους εργαζομένους τους σε διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό. Και μάλιστα, όλους τους εργαζομένους, όχι μόνον όσους εμφανίζουν κάποιο σύμπτωμα.

Διαγνωστικά τεστ να κάνουν οι επιχειρήσεις στους εργαζομένους.

Τέλος, σύμφωνα με τους «Financial Times», κανόνας θα γίνει η εργασία από το σπίτι στην Βρετανία, καθώς μόνο ένας στους πέντε θέλουν να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.