Υγεία

Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου: Οι απλές χειρουργικές μάσκες προστατεύουν καλύτερα από τις άλλες

03.05.2020 | 17:54 Eνσωμάτωση

Στην έκτακτη εκπομπή του MEGA για τον κορωνοϊό μίλησε ο Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος έδωσε αναλυτικές οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας.

«Πρέπει πριν βάλουμε τη μάσκα να πλένουμε τα χέρια μας με αντισηπτικό. Την πιάνουμε μόνο από τα λαστιχάκια. Αφού την φορέσουμε δεν την πιάνουμε από μπροστά για να την τοποθετήσουμε σωστά στο πρόσωπό μας, αλλά από τις δύο άκρες της. Όταν πρόκειται να την βγάλουμε πρέπει να κάνουμε το αντίστροφο, αφού πάλι πλύνουμε τα χέρια μας», εξήγησε ο κ. Λουράντος.

«Οι απλές χειρουργικές μάσκες, πιστεύω ότι προστατεύουν καλύτερα από τις άλλες. Αυτοί που φοράνε μάσκα πρέπει να μπορούν να την φορούν άνετα και να αναπνέουν άνετα», πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή πράγματι υπάρχουν μάσκες στα φαρμακεία. Αλλά όλα είναι θέμα ζήτησης. Αν η ζήτηση είναι τεράστια, θα υπάρχουν ελλείψεις. Αν η προσφορά είναι μεγάλη θα έχουμε επάρκεια. Αν έχουμε επάρκεια θα έχουμε και καλύτερη τιμή», είπε ακόμη ο κ. Λουράντος.

«Οι μάσκες που πλένονται, που έχουν 3-4-5-6 ευρώ, δεν είναι όλες το ίδιο. Εξαρτάται από την ποιότητα. Το υλικό, πόσα στρώματα έχει κάθε μάσκα. Επίσης οι μάσκες φθείρονται και πρέπει να αλλάζονται. Και φυσικά πρέπει να πλένονται μετά από κάθε χρήση», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.