Υγεία

«Πράσινο φως» και σε τεστ αντισωμάτων

03.05.2020 | 20:14 Eνσωμάτωση

Νέο τεστ αντισωμάτων γνωστής Ελβετικής εταιρίας φαρμάκων εγκρίθηκε από την αρμόδια αμερικανική υπηρεσία. Την ίδια στιγμή, με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο σε Ευρώπη, Κίνα, ΗΠΑ και Ισραήλ.

Μετά τη ρεμδεσιβίρη η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσε πράσινο φως και σε τεστ αντισωμάτων.

Το τεστ ανήκει σε μεγάλη Ελβετική φαρμακοβιομηχανία και θα επιτρέπει να καθοριστεί εάν ένα άτομο έχει προσβληθεί κάποια στιγμή από τον κορωνοϊό. Έχει ακρίβεια μεγαλύτερη του 99,8% και μπορεί να βοηθήσει στην αξιολόγηση της ανοσίας του νέου κορωνοϊού.

Αν και ο δρόμος προς το εμβόλιο είναι ακόμα μακρύς το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει ξεκινήσει ήδη τις κλινικές δοκιμές και περιμένει τα πρώτα αποτελέσματα τον Ιούλιο.

Οι κλινικές δοκιμές αυτής της πρώτης φάσης αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση με τον εμβολιασμό πιο ηλικιωμένων πολιτών και μία τρίτη φάση επαλήθευσης των αποτελεσμάτων με περαιτέρω εμβολιασμούς. Συνολικά προγραμματίζεται ο δοκιμαστικούς εμβολιασμός έως και 5.000 ανθρώπων.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη 100 projects σε ΗΠΑ, Γερμανία και Κίνα ενώ τη σκυτάλη πήρε και το Ισραήλ.

Ερευνητές από το Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται λίγες ημέρες μακριά από την ολοκλήρωση της παραγωγής του δραστικού συστατικού ενός εμβολίου για τον κορονοϊό (COVID-19), που θα μπορούσε να δοκιμαστεί σε ανθρώπους μόλις την 1η Ιουνίου.