Ελλάδα

Δ. Λάμπρου στο MEGA: Υπάρχει ανησυχία και σοβαρά ερωτήματα από την πλευρά των γονιών

03.05.2020 | 17:07 Eνσωμάτωση

Ο Δημήτρης Λάμπρου, αντιπρόεδρος ανώτατης συνομοσπονδίας γονέων - μαθητών Ελλάδας, μίλησε στο MEGA για τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των γονέων, μετά την ανακοίνωση επαναλειτουργίας των σχολείων.

Η επιστροφή στα θρανία έχει φέρει τον προβληματισμό και τις επιφυλάξεις των εκπαιδευτικών αλλά και των γονεών. Ο κ. Λάμπρου επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα λόγω της υποχρηματοδότησης χρόνων και εξέφρασε τους προβληματισμούς των γονιών.

«Περιμέναμε την κ.Κεραμέως να μας καλέσει να μας ενημερώσει σχετικά», τόνισε αρχικά.

«Υπάρχει ανησυχία και σοβαρά ερωτήματα από την πλευρά των γονιών. Εμείς δεν είμαστε ειδικοί επιστήμονες για να δώσουμε απαντήσεις», συμπλήρωσε.

«Γνωρίζουμε από τα μέσα ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία. Οι κτιριακές υποδομές είναι οι κατάλληλες είναι επαρκείς για να μπορέσουν να καλύψουν αυτή την ανάγκη;

Δεν έχουμε καθαρίστριες κατά τη διάρκεια του σχολιού ωραρίου. Τα περισσότερα σχολεία έχουν καθαρίστρια μετά το πέρας της σχολικής διαδικασίας. 

Επίσης δεν ανοίγουν τα παράθυρα σε κάποια σχολεία. Τα προβλήματα έχουν προκύψει από την υποχρηματοδότηση. Πρέπει να εξασφαλιστούν μέτρα προστασίας και υγεινής για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας»