Κόσμος

Βρετανία-κορωνοϊός: Οι απώλειες οδηγούν σε παράταση της καραντίνας

02.05.2020 | 14:23 Eνσωμάτωση

Παρά το lockdown, οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων από τον κορωνοϊό στην Μεγάλη Βρετανία αυξάνονται. 

Πλέον, η Βρετανία είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα με τις περισσότερες απώλειες από τον Covid-19, μετά την Ιταλία.

Σε έρευνες, διαπιστώνεται πως το 60% των Βρετανών φοβούνται να χρησιμοποιήσουν το μετρό, οι μισοί δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία όταν ανοίξουν, ενώ το 75% ζητά από τον πρωθυπουργό να κρατήσει την καραντίνα ως έχει.

Ως εκ τούτου ο Μπόρις Τζόνσον δεν σκοπεύει να άρει τα μέτρα περιορισμού. Μάλιστα, όπως φαίνεται την προσεχή Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση της καραντίνας έως τις 26 Μαϊού.

Μέχρι στιγμής, οι νεκροί στην Βρετανία προσεγγίζουν τις 28.000, ενώ κάποιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως ήδη οι νεκροί στη χώρα από Covid-19 είναι 45.000.

Την ίδια ώρα, έχουν ήδη ανακοινωθεί περικοπές θέσεων εργασίας στις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης της επιβατικής κίνησης.

Είναι αδύνατον, όπως επισήμαναν ειδικοί του κλάδου,  να ισχύσουν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης στα αεροδρόμια ή μέσα στα αεροπλάνα.

Ωστόσο υπήρχε και μια θετική είδηση από τον τομέα των αερομεταφορών, καθώς η αεροπορική εταιρεία «Wizz Air» ξεκινά σιγά σιγά πτήσεις προς Ισπανία, Πορτογαλία και άλλες χώρες.