Υγεία

Τα χάπια για την υπέρταση δεν αυξάνουν την ευαισθησία στη μόλυνση από κορωνοϊό

02.05.2020 | 22:28 Eνσωμάτωση

Ασφαλή αποδείχθηκε ότι είναι σε σχέση με τον κορωνοϊό τα φάρμακα για την υπέρταση, που παίρνουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και πολλοί διαβητικοί.

Όπως προκύπτει από τρεις νέες μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine με τη συμμετοχή 10.000 ατόμων, τα φάρμακα για την αρτηριακή υπέρταση δεν φαίνεται να αυξάνουν την ευαισθησία στη μόλυνση από τον νέο κορωνοϊό ή να αυξάνουν τον κίνδυνο να αρρωστήσει κανείς σοβαρά με την ασθένεια.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε επίσης ότι από την προσεχή Δευτέρα θα βρίσκονται επί ποδός θα βρίσκονται οι πρώτες κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ήδη οι πρώτοι επιτυχόντες νοσηλευτές και οδηγοί ειδοποιήθηκαν και προσήλθαν. Έχουν υποβληθεί σε έλεγχο για την ανίχνευση τυχόν ύπαρξης του ιού SARS-CoV-2.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου αναμένονται εντός της ημέρας και αμέσως μετά θα ολοκληρωθεί η πρόσληψή τους.

Η ίδια διαδικασία θα τηρηθεί για όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση πρόσληψης του ΕΟΔΥ και εργαστούν στο πρόγραμμα. Σταδιακά, και σύμφωνα με τις ανάγκες και τον σχεδιασμό του Οργανισμού, θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια.