Κόσμος

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεμφανίστηκε μετά από τρεις εβδομάδες

02.05.2020 | 21:07 Eνσωμάτωση

Να κόβει την κορδέλα σε εγκαίνια εργοστασίου λιπασμάτων στη Σουντσόν εμφανίστηκε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας βάζοντας τέλος στις φήμες ότι είναι σοβαρά άρρωστος ή  ακόμα και νεκρός.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά από τρεις εβδομάδες απουσίας συνοδευόταν από την αδερφή του και άλλους αξιωματούχους, ήταν ευδιάθετος και οι παρευρισκόμενοι στην τελετή εγκαινίων τον υποδέχτηκαν με ζητωκραυγές, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε το κρατικό πρακτορείο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί από κάποια ανεξάρτητη πηγή οι πληροφορίες που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να κάνει κάθε σχόλιο.

Οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν άρχισαν να φουντώνουν όταν δεν παρευρέθηκε στους εορτασμούς για την επέτειο της γέννησης του παππού του, Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, στις 15 Απριλίου. 

Αυτή θωρείται η μεγαλύτερη γιορτή στη χώρα και ο Κιμ δεν είχε χάσει ποτέ αυτό το γεγονός.

Τα σενάρια οργίασαν όταν αυτομολήσαντες από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας και ανώνυμες πηγές δημοσιεύσαν ότι ο Κιμ αντιμετώπιζε καρδιαγγειακά προβλήματα από τον περασμένο Αύγουστο αλλά η υγεία του επιδεινώθηκε μετά τις επανειλημμένες επισκέψεις του στο όρος Παεκτού. 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε εξαφανιστεί ακόμα μία φορά τον Σεπτέμβριο του 2014 για 40 ολόκληρες ημέρες. Όταν εμφανίστηκε στηριζόταν σε ένα μπαστούνι.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν εξήγησαν ποτέ πού βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα. Ωστόσο, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας ισχυρίστηκαν ότι είχε κάνει εγχείρηση στον αριστερό του αστράγαλο.