Καιρός

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

02.05.2020 | 07:08 Eνσωμάτωση

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα Σάββατο με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με εξαίρεση λίγες βροχές κυρίως στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά προβλέπονται τοπικές βροχές από το πρωί στα βόρεια ορεινά τμήματα. Το μεσημέρι προς απόγευμα στα δυτικά και κεντρικά ορεινά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες, ενώ τις βραδινές ώρες περιμένουμε βροχές και στο βόρειο Αιγαίο, πιθανόν να σημειωθούν και αργά τη νύχτα και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με αρκετή ηλιοφάνεια όλη την ημέρα.

Η θερμοκρασία θα είναι πολύ καλή σε όλη τη χώρα, 28-29 στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, 20-23 στην Πελοπόννησο, 23 στα βόρεια και 23-25 στην νησιωτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε δυτικές νοτιο-δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, στο Αιγαίο νότιοι 3-4 και στα νότια θαλάσσια τμήματα κυρίως μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου στα 5-7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με καποιες αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι πρόσκαιρα θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη τοπικές νεφώσεις και το απόγευμα στα γύρω ορεινά ίσως σημειωθούν λίγες μπόρες, ενω η  θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 22 βαθμούς.

Την Κυριακή η μέρα θα ξεκινήσει το πρωί με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά, μέχρι και περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και την Ευβοια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Τη Δευτέρα αναμένεται μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια.