Κόσμος

Η Βόρεια Κορέα αναφέρει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε δημόσια εμφάνιση

02.05.2020 | 08:27 Eνσωμάτωση

Την πρώτη δημόσια εμφάνιση έκανε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας μετά από 20 ημέρες που είχε εξαφανιστεί και το θρίλερ για την υγεία του.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε στα εγκαίνια ενός εργοστασίου λιπασμάτων στη Βόρεια Κορέα.

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τη Βόρεια Κορέα μια φωτογραφία όπου ο Κιμ εμφανίζεται να κόβει την κορδέλα συνοδευόμενος από την αδερφή του.

Πάντως οι τελευταίες αναφορές από κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητα διεθνή μέσα.

Ύμνοι για Ελλάδα για τον κορωνοϊό από Tagesschau και New York Times

Στο μεταξύ, η γερμανική εφημερίδα Tagesschau σε άρθρο με τίτλο «Κράτος-πρότυπο η Ελλάδα» αναφέρεται στις ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις της χώρας μας σε ό,τι αφορά τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας κορωνοϊού.

Όπως γράφει «πολλοί Έλληνες εμφανίζονται και οι ίδιοι έκπληκτοι για την πειθαρχία που επεδείχθη στη χώρα τους στο πεδίο αντιμετώπισης του κορωνοϊού και την καλή διαχείριση κρίσης από πλευράς της κυβέρνησης».

Για χρόνια, η Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως ένα από τα πιο προβληματικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της οικονομικής κρίσης που τη βάραινε αλλά και άλλων προβλημάτων προβλημάτων, όπως η διαφθορά και η πολιτική αστάθεια, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times.

Ωστόσο, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού, η χώρα αναδείχθηκε ως μία ευχάριστη έκπληξη: η εξάπλωση του ιού φαίνεται να είναι πολύ πιο περιορισμένη απ' ό,τι αναμενόταν, γράφει το δημοσίευμα.