Οικονομία

Βαρύ πλήγμα για τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες της Κω

01.05.2020 | 11:17 Eνσωμάτωση

Τον δικό τους αγώνα δίνουν οι ξενοδόχοι και γενικότερα οι επιχειρήσεις στο νησί της Κω εν μέσω πανδημίας.

Όπως είπε στην εκπομπή «MEGA Mag» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χόνδρος, το νησί τα προηγούμενα χρόνια αντιμετώπισε το πρόβλημα του μεταναστευτικού του 2015, τον σεισμό και τώρα την κρίση λόγω του κορωνοϊού και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να ανακτηθεί η θέση που είχε το νησί στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

H κ. Κωνσταντίνα Σβήνου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω περιέγραψε την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο του τουρισμού κι αυτό διότι το νησί εξαρτάται κυρίως από τον τουρισμό από το εξωτερικό.

Εκτίμησε πάντως πως όταν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, τότε θα «κεφαλαιοποιηθεί» ο σοβαρός τρόπος αντιμετώπισης με τον οποίο στάθηκε η χώρα απέναντι στην πανδημία. 

Ο κ. Γιώργος Σεγραίδος, γενικός γραμματέας της Ένωσης Επιχειρηματιών Εστίασης Κω, τόνισε ότι σε όλες τις χώρες υπάρχει τάση εσωστρέφειας, προκειμένου να μπορέσουν να προστατευθούν.

Και συμπλήρωσε πως οι Ελληνες θα πρέπει να αγαπήσουν τη χώρα και να επιδοτηθούν από το κράτος οι μεταφορές, ώστε να γίνουν πιο προσιτές στους πολίτες και να τονωθεί ο τουρισμός. 

Σε περίπτωση πάντως που δεν ανοίξει η σεζόν θα έχουμε πραγματικό Αρμαγεδώνα, είπε.