Καιρός

Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία – Λίγες βροχές στα βόρεια

01.05.2020 | 13:54 Eνσωμάτωση

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες και τις επόμενες μέρες, με ήλιο και μοναδική αλλαγή λίγες βροχές κυρίως στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο προβλέπονται τοπικές βροχές από το πρωί στα βόρεια ορεινά τμήματα. Βροχές που δεν θα είναι γενικευμένες και θα είναι σε περιορισμένη έκταση, με εναλλαγές με διαστήματα με ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι προς απόγευμα στα δυτικά και κεντρικά ορεινά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες, ενώ τις βραδινές ώρες περιμένουμε βροχές και στο βόρειο Αιγαίο, πιθανόν να σημειωθούν και αργά τη νύχτα και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με αρκετή ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα, 21-23 στα βόρεια, 23-25 στα δυτικά, 28-29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 23-25 βαθμούς Κελσίου στη νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο νότιοι 3-4 και στα νότια θαλάσσια τμήματα κυρίως μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι πρόσκαιρα θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία από 15-28 και οι άνεμοι σε δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη τοπικές νεφώσεις και το απόγευμα στα γύρω ορεινά ίσως σημειωθούν λίγες μπόρες. Μετά το απόγευμα φαίνεται ότι θα βρέξει στην Χαλκιδική. Η θερμοκρασία από 14-22 και οι άνεμοι μεταβλητοί 2-3 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού, την Κυριακή η μέρα θα ξεκινήσει το πρωί με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά, μέχρι και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, αλλά θα είναι διάσπαρτες και όχι γενικευμένες. Οι άνεμοι στα πελάγη σε εντάσεις 3-5 και στα νότια μέχρι 6 μποφόρ.

Κλείνοντας, τη Δευτέρα τοπικές βροχές προβλέπονται στο Αιγαίο κυρίως στα ανατολικά και το μεσημέρι στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, όπου στην Πελοπόννησο στα ανατολικότερα τμήματα πιθανόν να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Αρκετή όμως ηλιοφάνεια, με βοριάδες μέχρι 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία την Κυριακή θα πέσει λίγο στα βόρεια και τη Δευτέρα και στις υπόλοιπες περιοχές.