Ελλάδα

Νικολακόπουλος στο MEGA: Εκτιμώ ότι θα δοθεί στήριξη σε περίπου 300.000 δανειολήπτες

01.05.2020 | 17:41 Eνσωμάτωση

Επιδότηση των δόσεων των δανείων των συνεπών δανειοληπτών προβλέπει το νέο σχέδιο της κυβέρνησης. Ο δικηγόρος κ. Νικολακόπουλος εξέφρασε τους προβληματισμούς του για την εφαρμογή του εν λόγω σχεδίου.

Η κυβέρνηση μέσω των συναρμόδιων υπουργείων ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων όπου για πρώτη φορά υπάρχη μέριμανα ενίσχυσης των συνεπών δανειληπτών, οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία.

Μάλιστα με το νέο πρόγραμμα υποστηρίζεται το σύνολο των δανειοληπτών που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση, και έχουν «κόκκινο» δάνειο, ακόμη και μετά το τέλος του 2018.

Ο Γεώργιος Νικολακόπουλος, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος Δανειοληπτών μίλησε σχετικά στην εκπομπή «LIVE NEWS» και δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την τελική εφαρμογή των όσων ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Πάντα κρατάμε μικρό καλάθι. Η προσπάθεια για να βοηθηθούν οι δανειολήπτες έχουμε δει να εξαγγέλεται με πολύ θετικά στοιχεία και μετά συρρυκνώνεται το πεδίο εφαρμογής.

Εαν τα μέτρα εξυπηρετήσουν όλους όσους έχουν πληγεί μιλάμε για ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Τα κριτήρια θα είναι δεσμευτικ», τόνισε αρχικά. 

Η κυβέρνηση λέει ότι έχουν τύχει κάποιας πρόνοιας περίπου 2 εκατομμύρια Έλληνες. Οπότε τυπικά όλοι αυτοι είναι δικαιούχοι. 

«Η εκτίμησή μου είναι ότι θα αφορά περίπου 300.000. Δεν διευκρινίζεται αν θα υπάρχει προστασία και από τις άλλες οφειλές του δανειολήπτη. Θα πρέπει να υπάρχει αναστολή των οφειλών, να υπάρχει μια συνολική ρύθμιση», συμπλήρωσε.