Ελλάδα

Με μάσκες και αποστάσεις οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στη χώρα για την Πρωτομαγιά

01.05.2020 | 19:49 Eνσωμάτωση

Το τελευταίο τριήμερο σε συνθήκες καραντίνας διανύει η χώρα, καθώς από τη Δευτέρα αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι πολίτες προετοιμάζονται να μπουν σε μια νέα καθημερινότητα, τηρώντας τους κανόνες και τα μέτρα προστασίας που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Την απαγόρευση των συναθροίσεων έσπασε σήμερα η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ, που τίμησε την εργατική πρωτομαγιά με εντυπωσιακά οργανωμένες συγκεντρώσεις.

Εικόνες πρωτόγνωρες για την Ελλάδα, εικόνες ενός διαφορετικού εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς. Παρά τις αντίθετες προτροπές της πολιτείας, τα μέλη του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, με την εικόνα που καταγράφηκε να προκαλεί αίσθηση.

Με πειθαρχία στρατιωτικού τύπου, τήρησαν αποστάσεις και φορώντας μάσκες και γάντια, πήραν τις κόκκινες σημαίες στον ώμο για να διαδηλώσουν κατά τον εορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες όλων για τη διαφορετικότητα της, αλλά και την επίδειξη οργανωτικής ισχύος στην οποία προχώρησαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ.

Οι μάσκες δεν έλειπαν από κανέναν, άνδρες, γυναίκες, φοιτητές, ακόμα νοσηλευτές, οι οποίοι με νοσοκομειακές μάσκες και γαρύφαλλο στο πέτο της στολής, βρέθηκαν στο Σύνταγμα, για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη. Υψωμένες γροθιές με γάντια, μάσκες και τήρηση αποστάσεων μετρημένων με την μεζούρα.

Οι υψωμένες γροθιές των μελών του ΠΑΜΕ με τα γάντια γέμισαν την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα.