Ελλάδα

Επιφυλακτικοί οι εκπαιδευτικοί για την επιστροφή στα θρανία

01.05.2020 | 20:36 Eνσωμάτωση

Ανήσυχοι εξακολουθούν να είναι χιλιάδες γονείς για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, καθώς οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν ισχυρές επιφυλάξεις, θεωρώντας ότι με τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημα.

Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων σε γυμνάσια και λύκεια προκαλεί αντιδράσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκτοξεύει πυρά στην κυβέρνηση αλλά και στον ίδιο τον εκπροσώπο του υπουργείου υγείας Σωτήρη Τσιόδρα.  

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η αναφορά του εκπροσώπου του υπ. Υγείας για «μέγιστη επιφύλαξη» με ταυτόχρονα σύμφωνη γνώμη για το άνοιγμα των σχολείων ειναι μέγιστη αντίφαση.

Η επόμενη μέρα στα σχολεια θα γίνει με συντηρητικά βήματα και με όλα τα μέτρα που κρίνουν οι ειδικοί ως απαραίτητα για τη δημοσια υγεια αναφερει το υπουργειο Παιδείας.

Την ίδια ωρα τα ερωτήματα που διατυπώνουν οι εκπαιδευτικοί εντείνουν την αγωνία αρκετων γονέων που βρισκονται σε δίλημμα για το αν τα παιδιά τους θα πρέπει ή όχι να πάνε στο σχολείο.