Ελλάδα

Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε διόδια και παραδρόμους

01.05.2020 | 20:00 Eνσωμάτωση

Αυστηροί είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από χθες το απόγευμα σε διόδια και παραδρόμους, προκειμένου να αποτραπεί η μετάβαση σε χωριά και εξοχικά. Αν και ο εξαιρετικός καιρός ευνοεί τις αποδράσεις, τα μπλόκα της τροχαίας και τα υψηλά πρόστιμα κρατούν τους πολίτες στα αστικά κέντρα.

Με το φετινό σύνθημα να είναι πρωτομαγιά στα σπίτια μας και όχι σε κήπους και εξοχικές κατοικίες, έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές με τους ελέγχους να εντατικοποιούνται όλο το τριήμερο και τα πρόστιμα να παραμένουν τσουχτερά.

Με τα μέτρα να ισχύουν στο ακέραιο μέχρι και τις 4 Μαΐου, οι αστυνομικοί πραγματοποιούν ενδελεχείς ελέγχους σε οδηγούς πεζούς και σε επιβάτες λεωφορείων.

Από σήμερα, 60 μπλόκα της αστυνομίας με 3.000 αστυνομικούς έχουν στηθεί σε διόδια, εθνικές οδούς, παράδρομους και μεγάλους οδικούς άξονες, προκειμένου να αποτραπούν οι μετακινήσεις προς την επαρχία και τις εξοχικές κατοικίες πριν από τις 18 Μαΐου.

Όποιοι προσπαθήσουν να μετακινηθούν εκτός της περιφέρειας άσκοπα θα έρχονται αντιμέτωποι με το πρόστιμο των 300 ευρώ και θα τους αφαιρούνται οι πινακίδες κυκλοφορίας για δύο μήνες.

Με δεδομένο τον καλό καιρό και την ανησυχία ότι κάποιοι θα αψηφήσουν τις συστάσεις οι αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες και στις πόλεις για την αποφυγή συνωστισμού σε αυλές σπιτιών πυλωτές και ταράτσες, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και πάλι τα drones για καλύτερη επιτήρηση.