Ελλάδα

Αντιδράσεις για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας

01.05.2020 | 20:09 Eνσωμάτωση

Αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τη Δευτέρα, καθώς το κόστος προμήθειας αποδεικνύεται υψηλό για τις οικογένειες. Η αντιπολίτευση ζητά οι μάσκες να μπουν σε διατίμηση, ώστε να αντιμετωπιστούν και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, αίτημα που επί του παρόντος δεν αποδέχεται η κυβέρνηση.

Δεν σταματά να γράφει η φαρμακοποιός Μαρία Χατζηδημητρίου, τις παραγγελίες πελατών για υφασμάτινες μάσκες. Η ζήτηση είναι μεγάλη καθώς από Δευτέρα η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε καταστήματα και ΜΜΜ και οι υφασμάτινες έχουν χαμηλότερο κόστος.

Αν καθημερινά μια 4μελής οικογένεια χρειάζεται 10 μάσκες των 75 λεπτών, ο οικογενειακός προϋπολογισμός θα επιβαρύνεται με 225 το μήνα.

Ποιο ακριβές οι μάσκες με βαλβίδα που πωλούνται από 10 έως 18 ευρώ.

Η κυβέρνηση δέχεται ασφυκτική πίεση για το θέμα της διατίμησης των χειρουργικών μασκών. ΤΟ ΚΙΝΑΛ μάλιστα ζητά να διανεμηθούν δωρεάν στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής.

Πάντως ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα βάλει πλαφόν στην τιμή της χειρουργικής μάσκας.

Από Δευτέρα η μάσκα θα αποτελεί το δίχτυ προστασίας μας για την επιστροφή στην κανονικότητά.

Μια μάσκα όμως προστατεύει μόνο αν τοποθετηθεί σωστά, αφού πρώτα έχουμε πλύνει καλά τα χέρια μας.Με την ίδια προσοχή θα πρέπει και να τη βγάλουμε.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη χρήση της υφασμάτινης μάσκας. Η κ. Χατζηδημητρίου μας δείχνει τον τρόπο για να τσεκάρουμε αν η υφασμάτινη μάσκα μας έχει αποτελεσματική προστασία.

Από τη Δευτέρα η μη χρήση μάσκας σε καταστήματα λεωφορεία, μετρό και ταξί θα επιφέρει πρόστιμο 150 ευρώ. Χειρουργική ή υφασμάτινη θα πρέπει όμως να την έχουμε πάντα μαζί μας.