Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης στο MEGA: Αν συνεχιστεί η πολιτική της ολιγωρίας η κρίση θα είναι πολύ μεγαλύτερη

01.05.2020 | 08:59 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης για την επερχόμενη οικονομική ύφεση που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα και το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζήτημα της οικονομίας θα γίνει το κυρίαρχο όσο περνάει ο καιρός, σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, καθώς βιώνουμε μια πρωτοφανή κρίση, της οποίας η έκταση και το ακριβές βάθος δεν μπορούμε να υπολογίσουμε επακριβώς.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ύφεση ξεπερνάει και τα όσα ζήσαμε πριν από δέκα χρόνια με την χρηματοπιστωτική κρίση», υποστήριξε.

Σημείωσε πως με βάση μελέτες που έχουν γίνει, η Ελλάδα θα είναι η χώρα που θα υποστεί τη μεγαλύτερη ύφεση από όλες τις άλλες. 

Κατά συνέπεια, στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα διότι «αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία αν συνεχίσει με αυτά τα μέτρα θα βρεθεί σε μια κατάσταση όπου πολύ σύντομα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε επιχειρήσεις που θα έχουν κλείσει και εργαζομένους που θα έχουν βγει στην ανεργία».

«Μέρα με τη μέρα η ανησυχία για την πορεία της οικονομίας και η ανάδειξη της οικονομίας ως το βασικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας γίνεται συντριπτική», τόνισε και πρόσθεσε πως «γυρνάμε σε μέρες των πρώτων χρόνων της κρίσης του 2010, γι’ αυτό χρειάζονται ρηξικέλευθες και ριζοσπαστικές απαντήσεις».

Για την έως τώρα στάση της κυβέρνησης και τη διαχείριση της κρίσης από μέρους της, ο κ. Χαρίτσης σχολίασε πως «αν συνεχιστεί η πολιτική της ολιγωρίας η ύφεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη».