Ελλάδα

Μεγάλη ανησυχία μετά τους τρεις θανάτους στις ιδιωτικές κλινικές

24.04.2020 | 07:32 Eνσωμάτωση

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί μετά τους τρεις θανάτους στις ιδιωτικές κλινικές, σε Περιστέρι και Ελληνικό.

Για τα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό που ακολουθούνται στις ιδιωτικές δομές μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Γρηγόρης Σαραφιανός, πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος.

Ανέφερε πως «πρόκειται για δύο μεμονωμένα περιστατικά» που παρουσιάστηκαν σε αυτές τις δομές και για ένα λυπηρό γεγονός που δεν ήταν αναμενόμενο. 

Σημείωσε πως οι ιδιωτικές κλινικές λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης όπως έχουν συμφωνηθεί με τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, ενώ συμπλήρωσε ότι οι νεφροπαθείς είναι ιδαίτερα ευαίσθητη κατηγορία ασθενών, και είναι ευάλωτοι σε λοιμώξεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος μίλησε για ελλιπή και αποσπασματικά μέτρα προστασίας στις ιδιωτικές δομές υγείας.

Κατήγγειλε ότι πίσω από αυτό κρύβεται η «συλλογική αυθαιρεσία και ασυδοσία από την διεύθυνση των μονάδων υγείας», ενώ έκανε λόγο και για έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών.

Πρόσθεσε δε ότι τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στις ιδιωτικές κλινικές δεν είναι μοναδικά και υπάρχουν και άλλα – ακόμη και σε μεγάλους ομίλους- σε περίπου 10-15 εργαζομένους.