Ελλάδα

Τα Voucher και οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας υποθηκοφυλακείων-δικαστηρίων

23.04.2020 | 10:56 Eνσωμάτωση

Μεγάλος θόρυβος προκλήθηκε γύρω από τα προγράμματα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, οι οποίοι θα έπρεπε να συμπληρώσουν αρκετές ώρες παρακολούθησης προκειμένου να λάβουν επιδότηση 600 ευρώ, ως αντιστάθμισμα στην αναστολή εργασίας που τέθηκαν λόγω κορωνοϊου.

Το χαμηλό επίπεδο των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης και οι αστοχίες στις πλατφόρμες, οδήγησαν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση, κι έτσι, το εν λόγω Voucher καταργήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού, ενώ τα χρήματα θα καταβληθούν απευθείας στους επιστήμονες.

Σχολιάζοντας το θέμα στην εκπομπή «MEGA Mag», o δικηγόρος και Μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Αναστασόπουλος, χαρακτήρισε παρωδία την τηλεκατάρτιση μέσω Voucher.

«Ως ΔΣΑ είχαμε πει ότι αρνούμαστε τη συμμετοχή μας σε αυτή την παρωδία. Κάτι που επιβεβαιώθηκε, αφού χρειάστηκε παρέμβαση του πρωθυπουργού για να αποσυρθεί» τόνισε.

Παράλληλα, αναλύοντας το επίπεδο των προγραμμάτων, έκανε λόγο για «υποτιμητικό προς τους επιστήμονες», καθώς, υπήρχαν προγράμματα «που θα μας εκπαίδευαν πώς θα στέλναμε μέηλ ή με ποιον τρόπο θα ανοίξουμε έναν υπολογιστή».

«Είμαστε ένας κλάδος που είναι κλειστός από 13 τις Μαρτίου. Δικαιούμασταν το επίδομα και μπήκαμε σε όλη αυτή τη διαδικασία» πρόσθεσε ο κ. Αναστασόπουλος.

Παράλληλα, αναφορικά με την επικείμενη επαναλειτουργία δικαστηρίων και υποθηκοφυλακείων, υπογράμμισε ότι «ακόμα δεν γνωρίζουμε με ποιες συνθήκες και μέτρα ασφαλείας, οι συνάδελφοί μας κι εμείς, θα πάμε σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού. Είναι Πέμπτη, ανοίγουν Δευτέρα, και ακόμα δεν υπάρχει κάποια υπουργική απόφαση ή εξαγγελία σχετική».