Ελλάδα

Υπο προϋποθέσεις και με μέτρα το άνοιγμα των καταστημάτων

20.04.2020 | 19:48 Eνσωμάτωση

Τα μικρά εμπορικά καταστήματα είναι αυτά, που, σύμφωνα με το βασικό σενάριο, θα ανοίξουν πρώτα, στις αρχές Μαϊου. Παρ' όλα αυτά οι επιχειρηματίες νιώθουν πώς θα κληθούν να κολυμπήσουν σε αχαρτογράφητα νερά, καθώς η αντίδραση των καταναλωτών είναι εξαιρετικά δύσκολο να προδιαγραφεί.

Με μισή καρδιά και πολύ φόβο ακούν οι επιχειρηματίες τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων.

Οι φόβοι τους ότι το οικονομικό πλήγμα που έχουν υποστεί θα αποδειχτεί ανεπανόρθωτο είναι έντονοι.

Μέχρι στιγμής η σκέψη είναι να αρχίσει η λειτουργία των μικρών εμπορικών καταστημάτων από τις 4 Μαΐου, με αυστηρούς όρους και περιορισμούς που θα αφορούν στην είσοδο των καταναλωτών μέσα σε αυτά.

Το συγκεκριμένο σχεδιο αφορά μικρά εμπορικά καταστήματα, όπως ρουχισμού και υποδημάτων, καθώς και τα κουρεία και τα κομμωτήρια.

Φυσικά θα πρέπει να αρθούν και οι περιορισμοί κυκλοφορίας των ίδιων των καταναλωτών, ο οποίοι πάντως έχουν δεχθεί πρώτοι το πλήγμα στα οικονομικά τους από την υγειονομική κρίση.

Αυτό για το οποίο δηλώνουν σίγουροι οι έμποροι, είναι ότι δύσκολα θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Οι πιο αισιόδοξοι προβλέπουν ότι η κρίση στον εμπορικό κόσμο δεν θα κρατήσει πολύ.Σύμφωνα με πληροφορίες, αργότερα θα ανοίξουν τα καφέ και τα εστιατόρια και μόνο όσα έχουν εξωτερικό χώρο, με λίγα τραπεζοκαθίσματα και μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους.

Αν όλα πάνε καλά, σταδιακά και μέχρι τα μέσα του Ιουλίου θα αρχίσουν να λειτουργούν εποχικά καταστήματα, τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία.